Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een hoogpolig vloerkleed is ontzettend zacht en knus, daarom kiezen veel mensen ervoor. Maar er zijn enkele dingen waar je op moet letten. Een hoogpolig vloerkleed is namelijk echt iets anders dan een laagpolig vloerkleed. Wil je weten welke en ben je benieuwd naar de voordelen? Blijf lezen, want wij leggen het haarfijn uit. En wie weet tik jij wel een Black friday vloerkleed op de kop.

Voelen zacht aan

Hoogpolige vloerkleden voelen heerlijk zacht en gezellig aan. Dit komt doordat ze meestal gemaakt zijn van pluizig materiaal zoals wol of polyester en dat zorgt weer voor een donzige textuur. Maar ze zijn niet alleen zacht, ook echt stevig en bestand tegen slijtage. Dat maakt ze perfect voor gezinnen met huisdieren.

Ruime keuze

Er zijn ook zoveel kleuren en maten waar je uit kunt kiezen. Denk aan grote Volero vloerkleden voor een ruime kamer of juist een klein rood vloerkleed voor een gezellig hoekje. Je zult zeker iets vinden dat bij je kamer past. Tevens kun je spelen met kleuren en maten om het perfecte vloerkleed te vinden. Wil je een klein accent aanbrengen of echt een statement maken?

Gemakkelijk te onderhouden

Het is eigenlijk verrassend simpel om je hoogpolige vloerkleed in goede staat te houden, zelfs wanneer er vuil van buiten, morsen en vervelende vlekken op komen te zitten. Een paar handige tips kunnen ervoor zorgen dat je vloerkleed er altijd fris uitziet. Het begint met de juiste schoonmaakmiddelen: gebruik niet overdreven veel om schade te voorkomen. Heb je een vlek? Dep dan voorzichtig en wrijf het er niet hard in. En wacht niet te lang, want anders is de vlek misschien wel blijvend. Daarnaast kun je het kleed regelmatig stofzuigen of af en toe uitkloppen om het schoon te houden. Maar wees voorzichtig, want je moet de vezels niet meezuigen. Er zijn ook speciale borstels te krijgen voor hoogpolige vloerkleden. Een andere tip is om het kleed af en toe een draai van 180 graden te geven. Op die manier verslijt het tapijt gelijkmatig en kun je er dus langer gebruik van maken.

Hoogte en meubels

Hoogpolige vloerkleden hebben nu eenmaal een behoorlijk dikke pool. Dit betekent dat ze enkele centimeters omhoog komen. Wil je deze onder meubels zoals banken, stoelen of tafels plaatsen? Check dan of er genoeg ruimte is voor de dikte van het kleed. Het zou echt jammer zijn als je een nieuw hoogpolig vloerkleed koopt en het blijkt niet onder je meubels te passen. Daarom is het een goed idee om de onderkant van je meubels op te meten voordat je een hoogpolig vloerkleed aanschaft. Met deze simpele tips kun je ervoor zorgen dat je hoogpolige vloerkleed er jarenlang als nieuw uitziet!